ثبت شرکت خارجی

لازمه ثبت شرکت خارجی در یک کشور رعایت قوانین و مقررات آن کشور می باشد . این قوانین ممکن است شامل تاسیس یک شعبه یا شرکت در آن کشور، اخذ مجوزهای لازم و پرداخت مالیات ‌ها و موارد دیگر باشد . بعضی از شرکت های تجاری بنا به فعالیت خود گاهی تصمیم می گیرند تا فعالیت و تجارت خود را به شکل بین المللی ثبت کنند . این نوع شرکت ها تاسیس شعبه و نمایندگی در کشورهای مختلف را انجام می دهند . تاسیس شرکت خارجی در ایران به معنای ثبت شعبه شرکت خارجی در ایران می باشد .

با توجه به ماده ۳ قانون ثبت شرکت ها برای آنکه شرکت خارجی در ایران شناخته شود و شرکت بتواند در ایران فعالیت تجاری انجام بدهد ، باید در مملکت اصلی خود شرکت ثبت شده داشته باشد و در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسیده باشد. عدم هر یک از دو مورد فوق باعث می گردد که از نظر قانون ایران ، شرکت خارجی وجود نداشته باشد .

تماس با کارشناس برای مشاوره

فعالیت شرکتهای خارجی در ایران


دو راه برای شرکت های خارجی که می خواهند در ایران فعالیت و سرمایه گذاری کنند :

اولین راه :  مراجعه به سازمان سرمایه گذاری و تحویل تمامی مدارک لازم به این سازمان و اخذ مجوز از سازمان ، و طبق قانون تصویب شده حمایت از سرمایه های خارجی در آذرماه سال 1334، سرمایه گذاری و فعالیت خود را شروع کند .

دومین راه : برای تاسیس شرکت تجاری یا داشتن سهام در آن می توانند با اشخاص ایرانی چه حقیقی و چه حقوقی همکاری و مشارکت داشته باشد .

اتباع خارجی برای مشارکت و میزان درصد سهام در شرکت محدودیتی ندارند و بر اساس ماده 4 قانون حمایت از سرمایه گذار خارجی در کشور ، سرمایه گذار خارجی چه حقیقی یا حقوقی می‌تواند دارنده  صد درصد سهام شرکت باشد. تمام موارد اعلام شده باید به طور قانونی و رسمی در اداره ثبت اسناد ، ثبت گردد . در غیر این صورت چنین شرکتی از لحاظ قانونی وجود خارجی ندارد  .

مرجع ثبت شرکت خارجی در ایران چیست؟


مرجع اصلی برای ثبت شرکت خارجی در ایران سازمان ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی می‌باشد . این سازمان به عنوان مرجع اصلی برای ثبت شرکت‌ها و شرکت‌های خارجی در ایران مشغول به فعالیت است. برای ثبت یک شرکت خارجی در ایران، شما باید به این سازمان مراجعه کنید و مراحل ثبت شرکت را طبق قوانین و مقررات مربوطه انجام دهید.

چه مدارکی برای ثبت شرکت خارجی نیاز است ؟


مدارک لازم برای ثبت شرکت خارجی در یک کشور ممکن است با در نظر گرفتن قوانین و مقررات آن کشور متفاوت باشد.

ولی در اکثر موارد ، مدارک زیر برای ثبت یک شرکت خارجی لازم می باشد :

  • اسناد شرکت : شامل اساسنامه ، اظهارنامه ، اختیارنامه نماینده عمده شرکت در ایران و هر اسناد دیگر مربوط به تشکیل و عملکرد شرکت .
  • اطلاعات شرکت: شامل نام و آدرس شرکت، اطلاعات تماس، نام و اطلاعات مدیران و صاحبان شرکت.
  • اعلامیه‌های مالی: اطلاعات مالی شرکت، اعلامیه درآمد و هزینه‌ها، تعهدات مالی و سایر اطلاعات مالی مورد نیاز.
  • مجوزهای لازم: در برخی کشورها، شرکت‌های خارجی برای فعالیت در بخش‌های خاص نیاز به مجوزهای خاص دارند.
  • اطلاعات مالی و بانکی: اطلاعات حساب بانکی شرکت و اطلاعات مالی دقیق شامل سرمایه گذاری اولیه و منابع مالی شرکت.
  • تأیید هویت: اسناد تأیید هویت صاحبان و مدیران شرکت، پاسپورت، کارت ملی و سایر اسناد هویت.

مزایای ثبت شرکت خارجی در ایران چیست؟


  • دسترسی به بازارهای جدید : با ثبت یک شرکت خارجی، شما به بازارهای جدید و بین‌المللی ورود پیدا می‌کنید که می‌تواند به توسعه کسب و کار شما کمک کند.
  • افزایش اعتبار: داشتن یک شرکت خارجی می‌تواند اعتبار و قدرت اقتصادی شما را در چشمان مشتریان، شرکای تجاری و بانک‌ها افزایش دهد.
  • حفاظت از دارایی‌ها: با ثبت یک شرکت خارجی، شما می‌توانید دارایی‌ها و منابع خود را در کشورهای دیگر حفظ کنید و از تغییرات قوانین و مقررات محلی در کشور مبدأ فرار کنید.
  • کاهش مالیات: برخی کشورها شرایط مالیاتی ملایم‌تری برای شرکت‌های خارجی فراهم می‌کنند که می‌تواند هزینه‌های شما را کاهش دهد.
  • حفاظت از حقوق مالکیت فکری: ثبت یک شرکت خارجی در کشورهای با قوانین حقوق مالکیت فکری قوی، به شما کمک می‌کند از حقوق مالکیت فکری خود در سطح بین‌المللی حفاظت کنید.
  • دسترسی به منابع انسانی: با ثبت یک شرکت خارجی، شما به منابع انسانی متنوع و با تجربه در کشور مبدأ دسترسی پیدا می‌کنید.
  • افزایش رقابت‌پذیری: با ورود به بازارهای جدید و توسعه فعالیت‌های خود، شما می‌توانید رقابت‌پذیری کسب و کار خود را افزایش دهید.