جواز کسب

تمامی افرادی که دارای کسب و تجارتی هستند و می خواهند کار خود را به صورت قانونی انجام دهند باید برای صدور جواز کسب خود در درگاه ملی مجوزها اقدام نمایند.
جواز یا پروانه کسب مجوزی است که برای راه اندازی هر صنف و کسب و تجارتی الزامی می باشد و بدون اخذ جواز ، کسب و کار شما غیر قانونی تلقی می شود .
طبق ماده ۱۲ قانون نظام صنفی هر شخص حقیقی و یا حقوقی قبل از راه اندازی محل کسب خود و یا مغازه یا فروشگاه نیاز به مجوز یا پروانه از سوی واحد صنفی مورد نظر دارد که به آن جواز کسب می گویند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد پلمپ دفاتر به سایر صفحات ما مراجعه فرمایید.

انواع پروانه کسب

1- موقت

پروانه کسب موقت فقط یک بار صادر می گردد و مدت اعتبار این پروانه یک سال می باشد . زمانی که مدت اعتبار این نوع جواز به اتمام برسد اتحادیه به مدت 30 روز به دارنده آن مهلت می دهد، که برای جواز کسب دائم اقدام نماید. در صورتی که در مهلت تعیین شده برای دریافت اقدام نگردد ، جواز باطل خواهد شد .

2- دائم

مدت اعتبار پروانه کسب دائم 5 سال می باشد . زمانی که مدت اعتبار این نوع جواز به اتمام برسد دارند جواز یاد برای تمدید آن اقدام نماید. در صورتی که در مهلت تعیین شده برای دریافت آن اقدام نگردد ، جواز کسب باطل خواهد شد .

3-توزیعی

برای کسب و کارهایی که اقلام مصرفی را به فروش می ‌رسانند صادر می ‌شود .

4- تولیدی

برای کسب و کارهایی که فعالیت‌ های تولیدی و تهیه محصول دارند صادر می‌ شود. مثل تولیدی شرینی، نان، مواد پلاستیکی، فلزی یا تولیدی پوشاک و …

5- فنی

جواز کسب فنی برای کسب و کارهایی مانند تعمیر وسایل و ابزار فنی یا الکتریکی صادر می گردد .
جهت اخذ این نوع جواز، متقاضی باید دارای مدرک فنی و حرفه ای مرتبط با کسب و کار باشد. مانند مغازه های تاسیساتی، لوله کشی، مکانیکی تعمیرات ماشین لباسشویی، تعمیرگاه ها و تعمیر موبایل و …

6-خدماتی

برای کسب و کارهایی که به مشتریان و متقاضیان خود خدمات ارائه می دهند صادر می گردد . مانند آرایشگاه‌ های زنانه و مردانه و کافی نت ‌ها و …

7- جواز کسب و کارهای مجازی

برای کسب و کارهایی است که فاقد مغازه و یا فروشگاه هستند و کالا و خدمات خود را به صورت مجازی و یا اینترنتی به مشتریان ارائه می دهند .
با راه اندازی سایت فروشگاهی و یا خدماتی و با اخذ نماد اعتماد از سازمان مربوطه می توانند به فعالیت خود بپردازند .

مزایای دریافت جواز کسب

1- قانونی شدن کسب و کار
2- ثبت برند و علامت تجاری از مزایای اخذ پروانه کسب است. اگر شخصی قصد پیشرفت دارد و می‌خواهد در کسب و کار خودش موفق باشد بعد از اخذ مجوز می‌تواند بر روی برندسازی خود تمرکز کنید و فروش خود را به بیشترین مقدار ممکن برساند.
3- اشخاص حقیقی و حقوقی با داشتن جواز کسب می توانند در نمایشگاه های داخلی و خارجی شرکت نمایند و میزان فروش کالا و محصولات خود را افزایش دهند.
4- امکان استفاده از تعرفه های به صرفه صنعتی برق ، گاز و اخذ تسهیلات بانکی از موسسات مالی و بانکها اخذ استاندارد برای تولیدات و پوشش بیمه تکمیلی برای پرسنل

مدارک لازم برای اخذ پروانه کسب اشخاص حقیقی

• تصویر کارت ملی و شناسنامه
• کارت پایان خدمت ( برای آقایان )
• عکس پرسنلی متقاضی جواز کسب
• تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه به نام متقاضی
• گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
• در صورت نیاز و بسته به نوع شغل ، کارت بهداشت

مدارک لازم برای اخذ پروانه کسب اشخاص حقوقی

• تصویر کارت ملی و صفحه شناسنامه مدیرعامل
• عکس پرسنلی مدیرعامل
• کارت پایان خدمت ( برای آقایان )
• تصویر اساسنامه و روزنامه رسمی ثبت شرکت
• تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه به نام متقاضی
• گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه جواز کسب با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

جهت مشاوره رایگان و استعلام قیمت با ما تماس بگیرید